Екскурзии в Русия

Москва и Золотое Кольцо
Код на оферта: 146528
Маршрут:  София - Москва - София

цена от
1685 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Москва и "Золотое Кольцо"

Екскурзията е шестдневна и включва 3 нощувки в хотел в центъра на Москва, 1 нощувка в хотел в Ярославъл, 1 нощувка в хотел в Суздал, 5 закуски на бюфет и 4 обяда, самолетен билет с авиокомпания „България Ер“, богата екскурзоводска програма на български език. Настаняването е в хотели 3*.
„Золотое кольцо“ – средновековни селища, намиращи се на североизток от столицата Москва. Градчетата представляват музеи на открито, приютяващи едни от най-забележителните образци на руската архитектура, с най-пищно украсените манастири и църкви.

  • Такса за издаване на руска виза 119 лв
  • Необходими документи за издаване на руска виза:
1. Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;
2. Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя;
3. Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;
4. Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

ПРОГРАМА:

  • ПЪРВИ ДЕН – 19.08.2016
15:20 ч. - отпътуване от летище София с полет на „Bulgaria Air”. 18:10 ч. - кацане в Москва на летище Шереметиево. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 20.08.2016
Закуска. Екскурзоводска програма в Москва. Москва е столица на Руската Федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва: Улица „Тверская“, Университета Ломоносов, Парка на победата, Новодевичия манастир, Москва река, улица „Арбат“ – руският Монтмартр; катедралата „Христос Спасител“, сградата на парламента, Болшой театър, внушителната фасада на „Любянка“ – щабквартирата на КГБ, Червения площад – един от най-красивите в света, включен в списъка на Световното Културно Наследство на ЮНЕСКО, Кремъл (отвън), храма “Василий Блажени“, мавзолея на Ленин. Посещение на Новодевичия манастир. Манастирът е разположен близо до малко езеро, което е вдъхновило Чайковски за балета „Лебедово езеро“. Манастирският комплекс е в списъка на Световното Културно Наследство на ЮНЕСКО и се счита за един от най-красивите в цяла Русия.
Посещение на някои от най-впечатляващите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на някои от най-красивите и богато украсени станции на метрото, декорирани с повече от 20 вида мрамор, гранит и оникс, както с множество картини, мозайки, майолика, стъкло и пр. Обяд в ресторант в града.
Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Думата „Кремъл“ на руски означава крепост. Кремъл е бил построен по заповед на Княз Юрий Долгорукий през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Връщане в хотела. Нощувка.

  • ТРЕТИ ДЕН – 21.08.2016
Закуска. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – руският Ватикан. Сергиев Посад е средище на църкви и храмове и е едно от най-атрактивните места за посещение на т.нар. Златен пръстен на Русия, включен в списъка на Световното Културно Наследство на ЮНЕСКО. Там могат да се видят най-изящните образци на руска църковна архитектура от XIV и XV век. Посещение на Свето-Троицката Сергиева Лавра – най-големия храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Отпътуване към Переславъл Залески (около 70 км). Градът, основан от княз Юрий Долгорукий, е разположен на брега на езерото Плешчеево. Тук е родното място на Александър Невски. Переславъл Залески впечатлява едновременно, както със своите природни дадености, така и със забележителната си архитектура. Красивите дървени къщи покрай езерото привличат много художници. Тук се намират и известните Спаско-Преображенска катедрала, Троицко-Даниловски манастир, Никитски манастир, Фьодоровски манастир, Горицки манастир. Обяд в ресторант в града. Отпътуване към Ростов Велики (около 70 км) – очарователен средновековен град, чиито безбройни куполи се отразяват във водите на езерото Неро. Това е един от най-древните руски градове. Разглеждане на града и неговите манастири. Посещение на музея-резерват “Ростовски кремъл”. Отпътуване за Ярославъл (около 60 км). Настаняване в хотел в Ярославъл. Нощувка.

  • ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 22.08.2016
Закуска. Панорамна обиколка на Ярославъл. Историческата част на града е разположена край вливането на река Которосъл във Волга. Историята на града започва от началото на XII век, когато на това място била построена малка дървена крепост. След няколко пожара, дървеният град бил изцяло построен от камък и през XVI век Ярославъл се превърнал във втория по големина град в Русия. Днес градът е включен в списъка на Световното Културно Наследство на ЮНЕСКО. Посещение на Манастира „Преображение Господне“ – на брега на река Волга, построен като крепост, за защита на града, с високи бели стени и кули. Посещение на църквата „Пророк Илия“ – един истински бисер на старинната руска архитектура. Обяд в ресторант в града. Отпътуване за Кострома (около 90 км). Панорамна обиколка на Кострома, разположен на двата бряга на река Волга. Градът – основан от княз Юрий Долгорукий през 1152 г. е най-северната точка от т.нар. Златен пръстен на Русия. Посещение на Ипатиевския манастир с неговата катедрала „Света троица“.Посещение на музея на дървената архитектура, разположен близо до Ипатиевския манастир в красив парк. Музеят приютява 28 дървени сгради (църкви, домове, мелници и пр.) с типична за региона архитектура. Забележителна е дървената катедрала – най-старият дървен храм в Русия
Отпътуване за град Пльос (около 80 км). Очарователен малък град със спокойна атмосфера, красиви пейзажи и величествената река Волга проправяща си път между хълмовете, където много художници са намирали вдъхновение. Кратка разходка из уличките на града. Отпътуване за Суздал (около 150 км). Настаняване в хотел в Суздал. Нощувка.

  • ПЕТИ ДЕН – 23.08.2016
Закуска. Панорамна обиколка на Суздал. Основан през 1024 г., Суздал е считан за шедьовър на руската средновековна архитектура със своите 5 манастира и 27 камбанарии. През XI век, защитен от крепостните си стени, мястото се развива като важен религиозен център.
Посещение на Суздалски Кремъл – средновековният религиозен и военен център на града. Днес все още Кремъл е сърцето на града, разположен на върха на малък хълм с невероятна панорамна гледка към Суздал.
Отпътуване към Кидекша – малък град, разположен близо до Суздал. Основан през XII век, като укрепен град. Тук се намира църквата „Борис и Глеб“ издигната по нареждане на княз Юрий Долгорукий през 1152 г. Църквата е най-старият образец на руската средновековна белокаменна архитектура и е включен в списъка на Световното Културно Наследство на ЮНЕСКО. Според легендата князете Борис и Глеб – първите светци в руската православна църква, са спрели в града на път към Киев.
Отпътуване към Боголюбово (около 40 км). Разглеждане на руините на замъка на княз Боголюбски, кулата към замъка, църквата „Рождество Богородично“ включени в списъка на Световното Културно Наследство на ЮНЕСКО.
Обяд в ресторант в града. Отпътуване за Владимир (около 10 км), където са съхранени някои от най-забележителните паметници на руската белокаменна архитектура. Панорамна обиколка. Посещение на Успенския събор, построен от княз Андрей Боголюбски, който е погребан тук. Съборът е известен с бароковия си иконостас и е един от малкото храмове, в които са се съхранили уникалните фрески на Андрей Рубльов. Отпътуване за Москва (около 190 км). Настаняване в хотел в Москва. Нощувка.

  • ШЕСТИ ДЕН – 24.08.2016
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Около 14.00 ч. - трансфер до летище Шереметиево за полет до София в 19.05 ч. 22:10 ч. - кацане в София.