Екскурзии в Италия

Рим - Милано - Тоскана - Ранни записвания
Код на оферта: 150865
Маршрут:  София - Милано - Флоренция - Пиза - Лука - Сиена - Рим - София

цена от
1219 лв.
7 дни / 6 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Рим - Милано - Тоскана - Ранни записвания

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в околностите на Милано, 2 нощувки в района на Монтекатини Терме (Флоренция), 3 нощувки в Рим (периферен хотел) и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано, Флоренция, Пиза, Лука, Сиена и Рим. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 и 4 звезди. Лети се с „България Ер”. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 01.03.2017


Програма:

  • ПЪРВИ ДЕН
13.20 ч. - отпътуване от летище София за Милано с директен полет на „България Ер“. 14.30 ч. – пристигане на летище Малпенса. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Настаняване в хотел St.John **** в околностите на Милано. Нощувка.

  • ВТОРИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Флоренция (около 300 км). Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободно време. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 12,50 евро, се плаща на място; посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Отпътуване към Монтекатини Терме. Настаняване в хотел 3 звезди. Нощувка.

  • ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Разглеждане на Пиза: едночасов престой в Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Следобед – разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени датиращи от XVI – XVII век : разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. Завръщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.

  • ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване към Сиена (около 120 км.). Разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Следобед – отпътуване към Рим (около 240 км.). Вечерта – настаняване в хотел Meeting *** в Рим. Нощувка.

  • ПЕТИ ДЕН
Закуска. Екскурзоводска програма “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Следобед – свободно време. Нощувка.

  • ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Налага се ползване на метро. Следобед – свободно време в Рим или по желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 65 лв за възрастни и 49 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 25 участника. Нощувка.

  • СЕДМИ ДЕН
06.30 ч. - трансфер до летището. за полет в 09.30 ч. Отпътуване за София. Пристигане в София в 12.20 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през септември 2016. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.


12.04.2017 – 18.04.2017 – Великденска програма
26.04.2017 – 02.05.2017 – Първомайска програма

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 1219 лв. 1269 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая 1189 лв. 1236 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 1169 лв. 1219 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1189 лв. 1236 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 178 лв. 178 лв.

  • ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 01.03.2017


Цената включва:

Самолетен билет
Летищни такси
Трансфер
Съответният брой нощувки + закуски
Екскурзоводски услуги


Цената НЕ включва:

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек)
Допълнителни услуги с доплащане
Градска такса (City Tax)
Медицинска застраховка (2 лв на човек на ден)



ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Милано или околности - 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Възможно е през 2017 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.


ХОТЕЛИ:

Милано: хотел St.John 4**** - хотелът се намира в околностите на Милано, район Сесто Сан Джовани, на 10 км от центъра на Милано и на 10 км от гр. Монца. Хотелът е разположен между две метростанции - Sesto Rotondo и Sesto Marelli, всяка от които се намира на около 700 м от хотела или 10 мин. пеша. С метрото можете да стигнете до центъра на града (района на катедралата) за 10 спирки. Около хотела има ресторанти и магазини.
Описание на стаите: стаите са елегантно обзаведени с климатик, безжичен интернет и сателитна телевизия.

Рим: хотел Meeting 3*** - хотелът е периферен, намира се на 15 км от центъра на Рим.
Описание на стаите: стаите са с климатик, безжичен интернет, телевизор, сешоар, сейф.