Почивки в Гърция

Великден в Санторини - полет от Варна
Код на оферта: 157007
Маршрут:  Варна - Санторини - Варна

цена от
303 €
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Великден в Санторини - полет от Варна


Санторини - приказка от лава. Под най-романтичния остров на Гърция тлее вулкан. Смятат, че изригването му преди 3600 години е потопило митичната Атлантида. Синьо и бяло - цветовете на Санторини повтарят тези от гръцкото знаме. Китни белосани къщички, църковни куполи в морскосиньо, огрени от ярко слънце. След последното голямо изригване на вулкана преди около 500 г. насред Егейско море остава това, което виждаме днес - Санторини, островът с форма на полумесец.


ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ СА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2017



ПРОГРАМА:

Първи ден 13.04.2017
В 12:00 ч. полет от Варна за о-в Санторини. Пристигане в Санторини в 13:15 ч. Трансфер до избрания хотел. Нощувка.

Втори ден 14.04.2017
Закуска. По желание целодневна екскурзия с круиз от Фира с посещение на вулкана, термалните извори, Тирасиа. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Трети ден 15.04.2017
Закуска. По желание - целодневна екскурзия с посещение на Винения музей, Манастира Пророк Илия, Фира и Ия. Нощувка.

Четвърти ден 16.04.2017
Закуска. Свободно време. Нощувка.

Пети ден 17.04.2017
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за Варна в 14:30ч. Пристигане на летище Варна в 15:45 ч.



Полетно разписание:

Заминаване на дата: 13.04.2017 Варна: 12:00 - Санторини: 13:15
Връщане на дата: 17.04.2017 Санторини: 14:30 - Варна 15:45
Авиокомпания: ALK Airlines
Тип самолет: MD 82
Адрес на авиокомпанията: п.к. 1113 гр. София ул.”Акад.Никола Обрешков” №2А



Цената включва:

Самолетен билет за директен чартърен полет Варна - Санторини - Варна
Летищни такси
(Съгласно промените в чл. 80 от Закон за туризма в цената са включени летищни такси - 79 евро на човек)
Трансфер – летище-хотел-летище
4 нощувки в избрания хотел и на съответната база
Медицинска застраховка на ЗК Алианц с с покритие 5000 евро, с асистанс



Цената не включва:

Допълнителни екскурзии (трябва да бъдат заявени и платени в България преди отпътуването).
Разходи от личен характер
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "Алианц България", гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55



Допълнителни екскурзии:

Целодневна екскурзия с лодка - Посещение на вулкана, термалните извори, Тирасия и Иа (Oia). От пристанището Атиниос ще плавате до вулкана за да видите активния кратер. Ще можете да се потопите в горещите води на Палеа Камени, където температурата достига 35 градуса. След това ще плавате над подводния кратер за да стигнете до островчето Тирасиа, където можете на поплувате и да посетите селцето Манола. След престой около 2 часа връщане на пристанището. Цена на екскурзията: възрастен – 32 EUR, дете до 12 г. – 19.50 EUR. Входна такса за вулкана: 2.50 евро (заплаща се на място).
Целодневна екскурзия Залез в Ия - Първата спирка ще бъде на традиционнa винарна и музей на виното. Mузея на виното се намира 8 m под земята. Тунели, които достигат дължина 300 метра дължина, показват историята на винопроизводството и живота в лозята на Санторини от 1660 до 1970 г. В края на посещението посетителите ще имат възможност да се опитат три от най-добрите вина, произведени в избата. Следващата спирка ще бъде манастира Пророк Илия, който се намира на четири километра от Пиргос. Манастирът на пророк Илия е построен на най-високия връх на остров Санторини, на 565 м над морското надморска височина. Този манастир е един от най-старите на Санторини, тъй като е построен през 1712. Той се намира между Пиргос и Камари и пътят минава през скалисти пейзажи и лозя. Там ще имате възможност да видите най-красивата панорамна гледка на острова. Нашата обиколка продължава с Ия. Това е част от острова малко засегнат от туризъм. Образец на архитектура, финес и чар. Ия се намира в най-северната част на острова, на 11 км северозападно от град Фира, на надморска височина от около 121 метра. Ия е разделена на две части от главен път. В Ия ще прекарате около 2 часа, ще се насладите на традиционната архитектура, романтичните кафенета и прекрасна панорамна гледка и в края на обиколката ще имате възможност да се насладите на грандиозно колоритен залез и да направите прекрасни снимки. Цена на екскурзията: 37 EUR на човек



Условия за ранно записване:

Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.



Общи условия:

Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по-малко.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
В деня на пристигане преди 14:00 ч. и в деня на напускане след 12:00 ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 4 нощувки се ползват 4 закуски, 4 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.



Условия за пътуване:

Минимален брой за осъществяване на пътуването - 60 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
Начин на плащане: 40 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване с изключение на резервации направени по ранно записване
Нeобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители
Визов режим: няма изисквания за визи
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Алианц България".
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те. Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.
Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: Варна: 600 долара на тон; Санторини: 600 долара на тон.
Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1) / брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка Варна- Санторини /X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Санторини - Варна/.





ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
310
Санторини, Гърция
319 лв.
Санторини, Гърция
319
Санторини, Гърция
414
Санторини, Гърция