Самолетни почивки

Септемврийски празници - Соренто, хотел La Pergola 3*
Код на оферта: 146276
Маршрут:  София – Неапол – Соренто – Остров Капри – Неапол – Амалфи – Помпей – Дворецът

цена от
935 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Септемврийски празници - Соренто, хотел La Pergola 3*


Хотел La Pergola 3* се намира в Sant'Agnello, Соренто и е на 2 минути от спирката за влакчето до центъра на Соренто.

Стаите разполагат с климатик и сателитна телевизия. Стаите на първия и втория етаж имат балкон с гледка към цитрусовата градина.

La Pergola предоставя безплатен Wi-Fi достъп до интернет. Барът край басейна предлага снакове и напитки през целия ден, а ресторантът е отворен за закуска и вечеря.

La Pergola се намира на тихо и спокойно място, недалеч от стоянка за таксита, автобусна спирка и гарата Circumvesuviana. От хотела имате лесен достъп до всички забележителности по крайбрежието на Амалфи.

ПРОГРАМА:

  • Първи ден: София – Неапол – Соренто
Oтпътуване в 13:50 ч. от летище София от терминал 1 с директен полет до Неапол на авиокомпания "Wizz air". Кацане в Неапол в 14:30 ч. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Разходка с туристическо влакче и пешеходна разходка в историческия център на Соренто. Вечеря. Нощувка.

  • Втори ден: Остров Капри
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание целодневна екскурзия до о-в Капри (мин. 6 часа). Отпътуване с корабче до о-в Капри - перлата на Неаполитанския залив, комбинация от уникално красива природа и лукса на един от най-скъпите курорти в Европа. Богата туристическа програма с местен екскурзовод на български език с посещение на градчетата на острова – Анакапри и Капри. В горния град – Анакапри, ще се насладите на прекрасните, спиращи дъха гледки от панорамните тераси, ще видите "финикийските стълби" – единственият път свързващ двата града на острова в миналото; ще можете да посетите вилата на известния шведски лекар Аксел Мунте, или да се насладите на уникалната подова мозайка в църквата "Сан Микеле"; да се изкачите с лифт до най-високата точка на острова - Слънчевия връх (Монте Соларо) или да се потопите в атмосферата на острова като се разходите по спокойните тесни улички на града. В Капри – административния център на острова, ще станете част от атмосферата на лукса, разхождайки се покрай най-луксозните бутици и хотели на острова; ще се насладите на прекрасните гледки към фаралионите, един от символите на Капри, откриващи се от Градините на Август и ще видите извиващата се змиевидно надолу "Виа Круп". В свободното време можете да се полюбувате на тюркоазено зелените води около острова, да надникнете в Зелената, Бялата и Кораловата пещера и да преминете под "Арката на любовта", разхождайки се с лодка около острова.

  • Трети ден: Неапол
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание целодневна екскурзия до Неапол - живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори (мин. 6 часа). Панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод: крайбрежието; кметството; Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия "Умберто I"; операта "Сан Карло", която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа; пл. Плебишито (без включени входни такси). Следобед- посещение на един от най- значимите музей в света- Националния Археологически музей, побрал находките от Помпей, Херкуланеум и част от античния Рим (входната такса за музея се заплаща допълнително - 13 евро).

  • Четвърти ден: Амалфи
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" (мин. 6 часа). Екскурзията започва със спускане по живописното крайбрежие, спирка на панорамна тераса с изглед към Позитано. Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернския залив. Посещение на Катедралата "Св.Андрей", в която се пазят мощите на светеца. Свободно време за обяд. Отпътуване към Равело – градът на музиката и на Вагнер. Посещение на градините на вила "Руфоло".

  • Пети ден: Помпей
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание полудневна екскурзия до Помпей – възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум – център на обществения и политически живот; домовете на помпейските благородници; "Къщите на любовта".

  • Шести ден: Дворецът "Казерта"
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание целодневна екскурзия до кралския дворец "Казерта" – един от най-внушителните дворци в Европа, по-голям от Версай и с великолепен парк, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО (входната такса за двореца - 12 евро и ползването на слушалки по време на обиколката в двореца - 2 евро се заплащат допълнително). Посещение на outlet център.

  • Седми ден: Везувий – Херкулан
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание целодневна екскурзия "Везувий и Херкулан" (мин. 6 часа). Екскурзията започва с изкачване с автобуса до подножието на кратера на вулкана "Везувий" - единствения действащ вулкан в континентална Европа, откъдето се продължава пеша по кратера на вулкана. Следобедът е посветен на разглеждане на античния Херкулан с местен екскурзовод - град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.

  • Осми ден: Неапол – София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището. Отпътуване от летище Неапол за София в 15:05 ч. Кацане в София на терминал 1 в 17:40 ч.


НАСТАНЯВАНЕ

La Pergola 3*
Двойна стая със спалня 935 лв. на турист
Двойна стая с отделни легла 935 лв. на турист


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Целодневна екскурзия до о-в Капри с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за вила "Сан Микеле" - 7 EUR, църквата "Сан Микеле" – 2 EUR и градините на Август - 1 EUR се заплащат допълнително на място) 147 лв.
Целодневна екскурзия до Неапол с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входната такса за Националния Археологически музей - 13 EUR се заплаща допълнително на място) 88 лв.
Целодневна екскурзия до двореца "Казерта" и посещение на outlet център при минимум 25 записани туристи (входната такса за двореца - 12 EUR и ползването на слушалки по време на обиколката в двореца - 2 EUR се заплащат допълнително) 88 лв.
Целодневна екскурзия "Везувий и Херкулан" с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за Везувий - 10 EUR и Херкулан - 11 EUR се заплащат допълнително) 94 лв.
Целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за Катедралата в Амалфи - 3 EUR и вила Руфоло в Равело - 5 EUR се заплащат допълнително на място) 78 лв.
Полудневна екскурзия до Помпей с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входната такса за Помпей – 13 EUR се заплаща допълнително) 69 лв.
Пакет от 4 екскурзии: Везувий и Херкулан, о-в Капри, Неапол, крайбрежието на Амалфи. Посочената цена е валидна при записване и заплащане от България, на място цената е по-висока (185 EUR) ! 337 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.) 24.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Средиземноморието на български език на National Georgraphic (319 стр.) 24.90 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет за директен полет София - Неапол - София на авиокомпания "Wizz air" с включени летищни такси
Чекиран багаж 23 кг. и ръчен багаж 10 кг. (56x45x25 см.) в самолета
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки в стандартни стаи с балкон в хотел "La Pergola" 3* (или подобен) в залива на Соренто
7 закуски и вечери (по меню) в хотел "La Pergola" 3*
Разходка с туристическо влакче и пешеходна разходка в историческия център на Соренто
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Асистанс на български език по време на целия престой


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Туристическа такса: 1-2 EUR на турист на нощувка в Соренто (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване)
Климатик в стаите: 5 EUR на стая на нощувка (по желание, заплаща се от туристите на рецепцията на хотела)
Допълнителни екскурзии
Разходи от личен характер


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Вечерите се сервират по меню в ресторанта на хотел "La Pergola" 3*. Менюто се избира всяка сутрин!
За резервации, направени до 3 седмици преди датата на отпътуване, не гарантираме настаняване в стая с балкон.
Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.
Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване: 30% от общата цена; от 30 до 21 дни: 50% от общата цена; от 20 до 8 дни: 75% от общата цена; под 8 дни: 100% от общата цена!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.