Екскурзии в Италия

Свети Валентин в Рим - полет от София
Код на оферта: 186014
Маршрут:  София - Рим - София

цена от
795 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Свети Валентин в Рим - полет от София

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Рим, самолетен билет, богата екскурзоводска програма на български и трансфери. Лети се с „Райънеър” (в цената са включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х30х20 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, предварително чекиране и запазени места).


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 14.02.2020

Отпътуване от аерогара София с полет в 06.40 ч. Пристигане на летище „Чампино” в 07:35 ч. Трансфер до хотела, където може да оставите багажа си на съхранение. Екскурзоводска програма “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.


ВТОРИ ДЕН - 15.02.2020

Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Следобед - по жeлание разглеждане на Ватикана (пл. „Св. Петър”, базиликата „Св. Петър”) и Ватикански музеи с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите, такса за вход. Посещението се организира при минимум 8 участника (местата за посещение са ограничени – групата може да е от максимум 35 човека; записваме до изчерпване на местата). Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН - 16.02.2020

Закуска. По желание факултативна програма “Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, Палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере - римския Монмартър (с доплащане 43 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 17.02.2020

05:30 ч. Трансфер за полет до София в 08.00 ч. Пристигане на летище София в 10:50 ч.

  • Забележка: Часовете на полетите на „Райънеър” са обявени по разписанието на авиокомпанията през юли 2019. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.


Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ A B C D E
цена на възрастен в двойна/тройна стая 795 лв. 825 лв. 855 лв. 899 лв. 1066 лв.
цена на човек в индивидуална стая 903 лв. 946 лв. 965 лв. 1028 лв. 1252 лв.
цена на трети възрастен в стая 795 лв.



889 лв. 1052 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 760 лв.



864 лв. 1031 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 770 лв. 800 лв. 830 лв. 874 лв. 1041 лв.

  • Доплащане за чекиран багаж заявен в момента на резервацията:
до 20 кг – 100 лв. в две посоки.

  • ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.


Хотели, които използваме при съответния вариант:

Категория A: хотел San Remo***
Категория B: хотел Andreotti***
Категория C: хотел Noto***
Категория D: хотел Torino****
Категория Е: хотел Best Western Plus Universo****

Всички хотели са разположени в историческия център на Рим, в района на пл. „Република”, операта, базиликата “Санта Мария Маджоре” и Термите на Диоклециан.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 ЧАНТА С РАЗМЕРИ ДО 40Х25Х20 СМ;
1 БРОЙ ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ.
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ-ХОТЕЛ-ЛЕТИЩЕ;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ + ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ХОТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКА ПРОГРАМА “КЛАСИЧЕСКИ РИМ”;
EКСКУРЗОВОДСКА ПРОГРАМА „БАРОКОВ РИМ”.
ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
ПРИОРИТЕТ;
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА (2-3 ЕВРО НА ЧОВЕК);
ПРОГРАМА “ЦВЕТОВЕТЕ И АРОМАТИТЕ НА РИМ”;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ВАТИКАНА И ВАТИКАНСКИТЕ МУЗЕИ;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
БИЛЕТИ ЗА РИМСКАТА ОПЕРА (ПРИ ЗАЯВКА);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Цветовете и ароматите на Рим 43 лв.

Пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, Палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере - римския Монмартър (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника.

Ватикана - Цена за възрастен 95 лв.; Цена за дете до 17 г. 75 лв.

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място.

  • Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
100 лв.

  • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока


Политика за багаж на АК Райънеър

Билети за Римската опера: При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета. При заявка от страна на клиенти, непътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 50 лв. такса за закупуване на билета.

Доплащане за чекиран багаж заявен в момента на резервацията:
до 20 кг – 100 лв. в две посоки.

Забележка: Часът на полета на „Райънеър” е обявен по разписанието на авиокомпанията през август 2019. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.