Екскурзии в Турция

Септемврийски празници в Истанбул 2016 - програма с 3 нощувки, нощен преход
Код на оферта: 148641
Маршрут:  София - Пазарджик - Пловдив - Димитровград - Велико Търново - Габрово - Казанлък - Стара Загора - Истанбул

цена от
203 лв.
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Септемврийски празници в Истанбул 2016 - програма с 3 нощувки, нощен преход


ПРОГРАМА:

  • Първи ден
Отпътуване от София в 22:00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, от Шел Пазардиж в 22:45 ч., от Пловдив в 24:00 ч. от OMВ до хотел Санкт Петербург, от Димитровград в 01:15 ч. от Газпром Димитровград.

  • Втори ден
Пристигане в Истанбул сутринта. Пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. Свободно време или дневна разходка с яхта по Босфора със свободно време на Египетския пазар. Вечерта възможност за разглеждане на нощен Истанбул, включва обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог (доп. заплащане). За любителите на турската кухня предлагаме възможност за вечеря в Ориент Хаус или в Рибен ресторант, намиращ се под мостаГалата, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог и Босфора. Връщане вхотела. Нощувка.

  • Трети ден
Закуска. От 9.00 ч. екскурзия и посещение на Двореца „Долмабахче” - ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени окичени с картините на някои от най-известните творци на 19 век. Екскурзията продължава към азиатската част на града, като се минава по един от емблематичните мостове над Босфора. Следва свободно време за фото пауза в панорамния парк на един от хълмовете над града, от който се открива великолепна панорама към необятния мегаполис (доп. заплащане). Следобед, възможност за дневна разходка с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул(доп. заплащане)или посещение на църквата „Света София“ и Водохранилището (доп. заплащане). Свободно време. Вечерта може да се забавлявате в града или да вечеряте в някой от великолепните ресторанти с превъзходна кухня - Ориент Хаус, Гар Мюзикхол (доп. заплащане). Нощувка.

  • Четвърти ден
Закуска. Свободно време или посещение на Миниатюрк - музейна открито, в който можете да видите забележителностите на Турция в умален вид (доп.заплащане). За любителите на силните усещания предлагаме посещение на небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа, извисяваща се на 261 м., където ще имате възможност да посетите и 4D симулатора, който ще ви създаде илюзията, че летите с хеликоптер над забележителностите в Истанбул (доп. заплащане). По желание разходка до азиатската част с новооткрития тунел под Босфора – Мармарай. Екскурзията е придружена от беседата на професионален екскурзовод и предлага възможност за посещение на Кулата на девицата, където можете да изпиете чаша кафе и да се полюбувате на прекрасния изглед към Босфора (доп. заплащане). Вечерта можете да се забавлявате в града или да вечеряте в някой от великолепните ресторанти с превъзходна кухня - Ориент Хаус, Гар Мюзикхол (доп. заплащане).Нощувка.

  • Пети ден
Закуска. Освобождаване на хотела. В 8.30 екскурзия и посещение на двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – кулата на девицата (доп. заплащане). Туристите, които не са записани за организирана екскурзия, трябва да освободят хотела до 12 часа и да оставят багажа си за съхранение в хотела. След приключване на екскурзията отпътуване и свободно време (около 2 часа) в най-големия търговски център в Истанбул „Forum”, магазин „IKEA” и аквариум „Тюркоазо”. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.



Хотели и цени:

GOLD HOTEL 3*
Истанбул, Турция
от 203 лв

YUKSEL 3*
Истанбул, Турция
от 203 лв

BUYUK SAHINLER 4*
Истанбул, Турция
от 248 лв


Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус
3 нощувки със закуска в хотел по избор
Разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години
Посещение на търговски център „Форум“, магазин „ Икеа“, аквариум „Тюркоазо“
(без включена входна такса за аквариума)
Прeдставител на TO


Цената не включва:
Допълнителните екскурзии
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Трансфер при събрани по-малко от 20 човека за тръгване от В. Търново, Габрово, Казанлък и Ст. Загора; - около 20 лв. на човек


ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:
СОФИЯ 22:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
ПАЗАРДЖИК 22:50 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ 24:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
ДИМИТРОВГРАД 01:00 ч. Газпром Димитровград
В.ТЪРНОВО 21:15 ч. пред хотел Етър
ГАБРОВО 22:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
КАЗАНЛЪК 23:15 ч. ОМВ до ДАП
СТ.ЗАГОРА 24:00 ч. ЖП Гара


Гарантираното тръгване от В. Търново, Габрово, Казанлък и Стара Загора се осъществява:
при записани над 20 човека за всяка от обявените дати тръгването от тези градове е безплатно.
при записани от 8 до 20 човека за всяка от обявените дати, като се начислява доплащане за трансфер до основните ни автобуси от София, с прекачаване в Стара Загора или на Автомагистрала Марица - Димитровград.

Цената за трансфера на човек е: от В. Търново - 25 лв., от Габрово - 20 лв., от Казанлък - 15 лв. и от Ст. Загора -15 лв.



ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ:
Обзорна екскурзия. Цена: включена в цената. Цената включва: Разглеждат се Синята джамия, църквата „ Света София – отвън „, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змийската колона, фонтана на Вилхелм II-ри.

Двореца „Долмабахче”
Екскурзия до Двореца „Долмабахче”, моста на Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена: 30 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче, пътни такси.Разглеждат се: Двореца „ Долмабахче“,продължаване с автобуса по единия от мостовете над Босфора до азиатската част. Свободно време на един от хълмовете, превърнат в природен парк, от където се открива прекрасна панорама към европейската част на града. Свободно време за кафе и фото пауза. Продължаване с автобуса към българската църква „ Свети Стефан“(поради ремонтни работи, църквата може да се разгледа само отвън).

Вечеря в атракционно заведение Гар Мюзик Хол или Вечеря на кораб в атракционно заведение Ориент Хаус
Вечеря в атракционно заведение Гар Мюзик Хол - 35 евро Цената включва: трансфер от хотела и обратно (ако такъв се налага), вечеря с програма,представител на фирмата. Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня.Менюто включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, 2 питиета на човек (анасонова ракия или вино или джин или бира или безалкохолно).Вечеря на кораб в атракционно заведение Ориент Хаус – 45 евро (продължителност около 3,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела до кораба и обратно, вечеря с програма, представител на фирмата.Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня.Менюто включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, 2 питиета на човек (анасонова ракия или вино или джин или бира или безалкохолно).

Екскурзия от Европа до Азия с новооткрития тунел под Босфора – Мармарай
Екскурзия от Европа до Азия с новооткрития тунел под Босфора – Мармарай. Цена: 10 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: билет за метрото и екскурзоводско обслужване. Мармарай е единственото в света съоръжение свързващо два континента. Намира се на 60 м. дълбочина, на близо 5 м. под морското дъно. Мегапроекта е наречен „Строежа на века“ и е осъществен с финансовата подкрепа на Японската банка за международно сътрудничество. След приключване на екскурзията има свободно време в Египетския пазар, където ще се потопите сред опияняващия aромат на канела, ким, шафран и други подправки.

Разходка с кораб по Босфора
Разходка с кораб по Босфора. Цена: 20 евро (продължителност около 3-4 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, билет за кораб. Едно вълнуващо пътешествие, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради познати ни от телевизионния екран. След приключване на мини – круиза по Босфора, ще имате свободно време на Египетския пазар, наречен „Рая на подправките".

Двореца „Топкапъ“
Двореца „Топкапъ“. Цена: 27 евро (продължителност около 2,5 часа).Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси за Топкапъ.Казват за Топкапъ, че е изпълнен с духа на поезията и музиката. Двореца се състои от изящни, не високи сгради, с красиво подредени градини с лалета, символ на османския вкус и изтънченост.
Двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – Кулата на девицата
Двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – Кулата на девицата. Цена: 35 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса за двореца Бейлербей и за Кулата на девицата с включена топла напитка (чай или кафе) и лека закуска и екскурзоводско обслужване.Двореца Бейлербей е разкошна сграда, построена във френски необароков стил, от която се откроява спираща дъха панорама към Босфора. Кулата на девицата е важна и неразделна част от силуета на Истанбул, съхранила и до днес легендата за дъщерята на римския император.

Нощен Истанбул
Нощен Истанбул – обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти и разходка по моста Галата. Цена: 15 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Разглеждат се забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт и посещение на кафенето на френския писател Пиер Лоти и разходка по моста Галата.

Посещение на „Миниатюрк“
Посещение на „Миниатюрк“. Цена: 20 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване. Тук са представени макетите на всички забележителности намиращи се на територията на Турция, като Ефес, Кападокия, Троя, Мавзолея в Халикарнас, Памуккале и много други.

Посещение на Принцови острови
Посещение на Принцови острови. Цена: 12 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, двупосочни фериботни такси и придружител на ТА. Това са острови разположени на 19-28 км от Истанбул в югоизточната част на Мраморно море. Фериботи тръгват от Кабаташ и достигат до островите за около 50 минути.Този архипелаг се състои от 4 големи населени острова и 5 по-малки и ненаселени. Фериботът спира само на населените.

Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан
Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан. Цена: 27 евро (продължителност около 2-3 часа). Цената включва: транспорт (ако такъв се налага), екскурзоводско обслужване, входни такси за Света София и Водохранилището.Света София е най-внушителният паметник на византийското изкуство, поразяващ със своето изящество и разкош.Водохранилището съхранява и до днес единствения запазен оригинал на горгоната Медуза.


Важна информация:
Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
Допълнителните екскурзии се заявяват предварително при записване в България, а се заплащат на място в Истанбул на представителя на фирмата партньор.
Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии: 15 души.
Забележка:Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
Mинимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 30 човека.
Срок за уведомение при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване
Продължителност на пътуването: от София до Истанбул 550км
Време за пристигане според обявените в дестинацията километри.
Точният час на отпътуване от България, номер на автобуса и телефон на представителя на TA се потвърждават два дни преди отпътуване, като клиентите имат задължение сами да се информират за детайлите.
Настаняването в автобусите е според датата на записване.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Необходими документи : Международен паспорт
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Алианц България“АД,
ТА има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160153100000007/22.06.2015 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел +359 2 930 23 55