Септемврийски празници в Швейцария - екскурзия с автобус

Септемврийски празници в Швейцария - екскурзия с автобус
Код на оферта: 76795
Маршрут:  Венеция - Женева - Лозана - Монтрьо - Замъкът

цена от
649 лв.
7 дни
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Венеция - Женева - Лозана - Монтрьо - Замъкът "Шийон" - Люцерн - Цюрих - Лихтенщайн - Инсбрук

1 ден
10.00 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 12.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 13.00 ч. - автогара "Сердика", 13.10 ч. - бензиностанция "OMV" (кв. "Захарна фабрика", бул. "Сливница" №132) по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.
2 ден
Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ? ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и Камбанарията - един от символите на Венеция; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". По желание посещение на "Двореца на Дожите" - официална резиденция на венецианските управници до краха на Републиката през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Верона / Лаго ди Гарда вечерта. Нощувка.
3 ден
Закуска. 7.30 ч. - отпътуване за Женева - космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пристигане в Женева в късния следобед. Пешеходна разходка (1 ч.): Цветният часовник - символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон, "Же д`О" - най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад "Бург де Фур"; Кметството и катедралата "Св. Петър" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Свободно време. Настаняване в района на Женевското езеро. Нощувка.
4 ден
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Лозана - столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на стария град до готическата катедрала от 12 век, призната за една от десетте най-красиви в Европа. Отпътуване за Монтрьо. Кратка разходка в перлата на Швейцарската ривиера. Разглеждане на замъка "Шийон" - най-посещаваният в Швейцария, уникална комбинация на крепост и дворец, възпят в творби на Байрон, Русо и Шели. Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: "Умиращият лъв на Люцерн" - "най-тъжното и вълнуващо парче камък в света" според Марк Твен; Покритият мост с Водната кула - най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на Кметството и живописните площадчета в Стария град. Свободно време на брега на езерото Фирвалдщетерзее. Настаняване в района на Люцерн/ Цюрих вечерта. Нощувка.
5 ден
Закуска. Пешеходна разходка в Цюрих - най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център. Туристическа програма в Цюрих: пешеходна разходка по "Банхофщрасе" - "витрината на Европа", основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; паркът "Линденхоф" - оазис на спокойствието в сърцето на Стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите "Фраумюнстер" и "Гросмюнстер" - кратко завръщане във времето на Реформацията. Свободно време. По желание разходка с корабче по езерото. Отпътуване за Австрия. По пътя - пешеходна разходка в живописната столица на княжество Лихтенщайн - Вадуц. Настаняване в района на Инсбрук вечерта. Нощувка.
6 ден
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Инсбрук. Пешеходна разходка в столицата на провинция Тирол: Градската кула на Кметството - използвана от стражите, които следели за врагове, пожари и други опасности; Златната ложа - построена в чест на сватбата на император Максимилиан І и Бианка Мария Сфорца и катедралата "Св. Якоб" - построена през 18 век по плановете на бароковия архитект Йохан Якоб Херкомер. Свободно време. По желание - изкачване с въжена железница до 860 м н. в. и посещение на алпийския зоопарк, приютил около 2000 животни от 150 алпийски вида и голям сладководен аквариум. Отпътуване за България в 18.00 ч.
7 ден
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") късния следобед, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург"- вечерта.<br>

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Верона / Лаго ди Гарда;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "All Seasons" *** (или подобен) в района на Женевското езеро;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Anker" *** (или подобен) в района на Цюрих/ Люцерн;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Neuwirt" *** (или подобен) в района на Инсбрук;
 • пешеходни разходки в Женева, Лозана, Монтрьо, Люцерн, Цюрих, Вадуц и Инсбрук;
 • туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция;
 • посещение на замъка "Шийон" (входната такса се заплаща допълнително);
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";
 • екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • двупосочен билет за корабче до Венеция;
 • посещение на "Двореца на Дожите";
 • разходка с корабче по езерото в Цюрих;
 • входна такса за замъка "Шийон" (12 CHF, за деца - 6 CHF);
 • комбиниран билет за въжената железница и алпийския зоопарк (11 EUR) в Инсбрук;
 • такса престой в Италия - 2-3 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*), заплаща се индивидуално на рецепцията на хотела;
 • входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

ДОПЛАЩАНЕ:
 • ползване на двойна седалка от един турист - 310 BGN
 • двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията) - 24 BGN
 • разходка с корабче по езерото в Цюрих (1 ? ч.) при минимум 15 туристи - 16 BGN
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! - 0 BGN
 • посещение на "Двореца на Дожите", при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод). Отстъпката е валидна за граждани на ЕС, при предоставяне на документ за самоличност или международна студентска карта. - 50 BGN

ОТСТЪПКИ:
 • деца до 11 г., настанени в стаята на двамата си родители - 45 BGN
 • ученици и студенти - 20 BGN

Доплащания

Дата/Период двойна стая с отделни легла (не се гарантира) двойна стая със спалня (не се гарантира) двойна стая за комбиниране единична стая допълнително легло в двойна стая


0.00 лв. 0.00 лв. 0.00 лв. 235 BGN 0.00 лв.* Дата Цена на възрастен
потвърдена 01.09.2013  649 лв.