Хърватска

Септемврийски празници в Загреб, Истрия и Плитвички езера
Код на оферта: 148570
Маршрут:  Стара Загора - Пловдив - София - Загреб - Пула - София - Пловдив

цена от
449 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Септемврийски празници в Загреб, Истрия и Плитвички езера



ПРОГРАМА:

  • Първи ден 21.09.2016
Тръгване от Пловдив в 04.30 ч. ОМВ Санкт Петербург, от София в 06.00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб.
Загреб е един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и забавления. Следва туристическа програма в историческия „Горни Град“ и разглеждане на църквите „Св. Марко“, „Св. Екатерина“, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения булевард „Бан Йелачич“. Свободно време за вечеря в някои от многобройните ресторанти. Настаняване в хотел. Нощувка.

  • Втори ден 22.09.2016
Закуска. В 08:30 отпътуване за Плитвице. Пристигане около обяд в националния парк и резерват „Плитвички езера”. Това е най-красивият и известен хърватски природен национален парк, който се състои от 16 свързани чрез водопади езера, образувани между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите има малки горски пътеки и дървени мостове по които се придвижват посетителите, а с лодка може да се прекоси най-голямото езеро Koзяк. Националният парк Плитвички езера е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство и се посещава от около един милион посетители годишно. Разглеждане на прочутия карстов природен феномен, по един от туристическите маршрути (прехода е с продължителност около 4 часа). Отпътуване към полуостров Истрия и град Пореч. Истрия e една от най-известните дестинации в Хърватия. В началото на 20-ти век районът е бил част от Италия, като и днес се усеща силното й влияние. Тук можете да се насладите на местните кулинарни изкушения, да се докоснете до историята или да се отдадете на различни спортни занимания сред свежа борова гора и нежен морски бриз. Градовете Пореч и Умаг заемат първите места в годишните анкети за най-добри курорти в света. Истрия несъмнено е изключително красив район, както по крайбрежието, така и във вътрешността, с всичките й прилежащи краски в синьо, зелено и тюркоазено. Ровин е истински бисер, а в Пула ще откриете най - добре съхранената гладиаторска арена, която ще ви потопи в атмосферата на древния Рим. Групата от живописните острови Бриони, разположени близо до Пула са чудесна дестинация за еднодневна екскурзия. Истрия ще ви вдъхнови! Настаняване в хотел в Медулин. Вечеря. Нощувка.

  • Трети ден 23.09.2016
Закуска. Свободен ден или по желание еднодневна екскурзия „Магията на Истрия – Пула, Ровин, Мотовун, Пореч”. Отпътуване за Пула и разглеждане на най-известните исторически забележителности, сред които са Колизеумът - един от 6-те най - запазени в света, запазил голяма част от облика си непокътнат; руините на Римския Форум; Триумфалната арка на Сириус; храмът на Август; Византийския мавзолей от 6-ти век; средновековните римски и готически църкви и Венецианската крепост. Отпътуване за Ровин. Градчето е защитено с висок каменист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към идилични сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с акостирали кораби, лодки и частни яхти. Градът пази 17-вековна история, слави се с богати риболовни традиции и непокътнати природни дадености. Ровин ще ви зареди с естетическа наслада и не случайно е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Ренесансовите градски стени, служили някога за защита, сега са частично съхранени и представляват южната и северната част на стария град. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Пътуването продължава през Лим - воден карстов каньон, обявен за „специален морски резерват” и „място на невиждана красота”, още едно доказателство за климатичните промени и геоложката еволюция на Истрия. Със своите ярко зелени води и разнообразна растителност, този каньон е един от най-красивите на Адриатическото крайбрежие. Маршрута продължава към град Мотовун - прекрасно място с изразен средновековен вид, построено върху останките на замък, разположен на върха на острова. Градът е известен с богатата си история и традиции, живописна атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от неустоимия пейзаж на Истрия. Градът е посещаван от множество туристи и заради организираните целогодишно многобройни културни събития - филмови, музикални и танцови фестивали, театрални и литературни сбирки. Връщане в древноримския град Пореч - известен още под името Парентиум, построен върху старо ирилийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е. и посещение на Еуфразиевата базилика античната улица Декуману, която все още носи силно венецианско влияние. Тук можете да опитате прочутото бяло вино „Поречка малвазия“, за което казват, че е едно от най-добрите в Хърватия. Вечеря. Нощувка.

  • Четвърти ден 24.09.2016
Закуска. Свободен ден или по желание еднодневна екскурзия до Словенската ривиера. Отпътуване за историческия град- крепост Пиран и разходка из старата част на града, което е едно от най – великолепните места на крайбрежието на Истрия. Градът е запазил средновековната си атмосфера с тесни улички и автентични къщи, типични за тази епоха. Смята се, че името „Пиран“ е с келтски произход и означава селище на хълма. Друга версия твърди, че произлиза от гръцката дума „огън”, фар за плаващите кораби към намиралите се тук в древността гръцки колонии. Старото пристанище на Пиран се намира на края на Пиранския полуостров и достига до Кабо Мадона, завършвайки с хълмовете Саврини. Под извисяващата се катедрала с камбанария във венециански стил, се е намирало овалното вътрешно пристанище, което е било заменено през 19-ти век от елегантен градски площад, в чийто център днес се издига статуята на Тартини, композитор и цигулар, роден в Пиран. Екскурзията продължава с Изола и Копер. Изола е живописно градче, съхранило атмосферата на отминали времена, на древни легенди, традиции в риболова и производството на вино. Градът се слави със своите прекрасни архитектурни съкровища, каменни къщи и древни църкви, които отвеждат посетителите назад във времето. Следващата спирка е Копер. Особен интерес тук представлява Стария град от венецианската епоха. Главната улица „Севлярска“ отвежда туристите до централния площад Тито Трг. Тук се намират Катедралата Успение Богородично и удивителната сграда на Преториански дворец, който е бил седалище на губернатора на града по време на Венецианската република. Отпътуване за Постойна. Разходка с електрическо влакче из мистериозния свят на Пещерата Постойна или както я наричат местните „Постойнска яма”, сътворена милиони години капка по капка, година след година. Връщане в Медулин. Вечеря. Нощувка.

  • Пети ден 25.09.2016
Закуска. Отпъруване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
3 нощувки в Медулин в хотел Holiday Resort 3* със закуска и вечеря.
1 нощувка в Загреб в хотел I Hotel 3* със закуска.
Посещение на Плитвичките езера.
Обслужване на място от местен лицензиран екскурзовод (български или руски) при обиколките на Пореч, Ровин и Пула.
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
Прeдставител на ТА България по време на пътуването.



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разглеждане на природния парк Плитвички езера, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 100 HRK, за деца от 7 до 12г 50HRK.
Еднодневна екскурзия „Магията на Истрия – Пула, Ровин, Мотовун, Пореч”продължителност 8ч. - цена за турист 50лв. Входните такси се заплащат отделно и на място – Мотовун – изкачване с автобусче до крепостта – 15 HRK, Пореч – Еуфразиева Базилика с достъп до Епископската резиденция и Камбанарията – 30 HRK, Ровин – Църквата Св. Еуфемия (качване на камбанарията ) – 10 HRK
Еднодневна екскурзия „Словенската ривиера и пещерата Постойна яма” продължителност 8ч. -цена за турист 50лв. Комбиниран билет за пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 35,50 евро (при група от минимум 35 желаещи)
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.2 HRK)



ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:
СОФИЯ 06:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
ПАЗАРДЖИК 05:00 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ 04:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
В.ТЪРНОВО 00:15 ч. пред хотел Етър
ГАБРОВО 01:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
КАЗАНЛЪК 02:15 ч. ОМВ до ДАП
СТ.ЗАГОРА 03:00 ч. ЖП Гара


Гарантираното тръгване от В. Търново, Габрово,Казанлък и Стара Загора се осъществява:
  • при записани над 20 човека за всяка от обявените дати тръгването от тези градове е безплатно.
  • при записани от 10до 20 човека за всяка от обявените дати, като се начислява доплащане за трансфер до основните ни автобус от Пловдив
Цената за трансфера на човек е: от В. Търново - 25 лв., от Габрово - 20 лв., от Казанлък - 15 лв. и от Ст. Загора -15 лв.


Важна информация:
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека!
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!
Допълнителни екскурзии: екскурзиите се заявяват и заплащат в България, и се провеждат при минимум 35 туристи.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт!
ТА има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160153100000007/22.06.2015 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел +359 2 930 23 55
Цените са валидни при резервации и 50% плащане до 19.08.2016


HOTEL ZAGREB 3* BB www.hotel-i.hr

Разположение: Хотел I предлага тихо и спокойно разположение на 10 минути път с кола от центъра на Загреб. Спортната зала Загреб Арена е само на 50 метра от хотела
В стаите: Хотелът разполага с 215 стаи. Всички стаи са оборудвани склиматик, телевизор, телефон, мини-бар, баня с душ, сешоар.
На територията на хотела: Ресторант, снек бар, бар, денонощна рецепция, тенис корт, мини голф, фризьорски / козметичен салон, магазин за сувенири и подаръци.
Хранене: закуска


Хотел Holiday 3* HB+ www.arenaturist.com/croatia_hotels/hotel_holiday

Разположение: Хотелът се намира на 300м от крайбрежната алея на Медулин, на 11км. от центъра на гр.Пула
В стаите: Хотелът разполага с 192 стаи. Всички стаи са оборудвани сбалкон, телефон , кабелни канали, работно бюро, тоалетна , баня, мини-бар , събуждане по телефона / будилник
На територията на хотела: Ресторант, бар, снек бар, денонощна рецепция,
Хранене: закуска и вечеря на шведска маса , напитки по време на вечеря.


Възрастен в двойна стая Трети възрастен Единична стая 2 Възррастни с дете от 2 – 5.99 2 Възррастни с дете от 6 – 11.99
449 лв. 419лв. 590лв. 998 лв 1267 лв.