Екскурзии в Италия

Септемврийски празници в Малта - полет от Букурещ и осигурен трансфер от Варна, Бургас, Добрич и Русе
Код на оферта: 147417
Маршрут:  Бургас - Варна - Добрич - Русе - Букурещ - Малта - Сицилия

цена от
807 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Септемврийски празници в Малта - полет от Букурещ и осигурен трансфер от Варна, Бургас, Добрич и Русе


ПРОГРАМА:

  • 1 ДЕН 03.09.2016

Трансфер от съответния град /Бургас, Варна, Добрич, Русе/ до летище Хенри Коанда, Букурещ. Директен полет на Уиз Еър Букурещ-Малта. Трансфер и настаняване в хотел 4* в Слима (Sliema на малтийски) - намира се само на 5 км от столицата на Малта, Валета. Слима предлага комбинация от почивка на брега на Средиземно море, спорт и възможност за разглеждане на забележителностите на острова.
Някога Слима ("sliema" на малтийски означава "мир, покой") е била марско рибарско селище на полуострова срещу пристанище Марсамшет във Валета. Днес градът е един от най-оживените туристически райони, в който се намират някои от най-модерните хотели в Малта. Слима почти се е слял със съседния град Сейнт Джулиънс. Вечеря. Вечерна екскурзия до старата столица на Малта, Мдина-Старата столица на Малта. Това е един средновековен укрепен град, разположен на върха на хълм в центъра на големия малтийски остров. Старата столица е известна сред местните и сред някои посетители с името "Silent City" или Тихият Град.

Животът в Мдина все още е ограничен и затворен зад собствените й крепостни стени, където населението варира около 300 човека. В непосредствена близост е се намира селището Рабат с доста по-голям брой жители - 11 000, чието име произхожда от арабската дума за предградие. Днес голяма част от красивите къщи и дворци в града-музей служат за частни домове. Сърцето на Мдина е площадът с величествената катедрала Св. Павел. На територията зад ограждащите стени се допускат само ограничен брой автомобили на местни жители, както и церемониални коли. Смята се, че в миналото Мдина е била населена и първоначално укрепена от финикийците през 700 г.пр.н.е. Те дали на селището наименованието Малет (Maleth). По време на Римската империя страната става Муниципиум, а римският губернатор издига своя дворец в Мдина. А според старо предание Св. Павел е пребивавал в града след историческото си корабокрушение на острова. Голяма част от съвременния архитектурен облик и най-вече в градоустройствено отношение (характерните тесни улички) е наследство от фатимидския период, който започва през 999 г. През 1091 г. Малта попада под властта на норманите. Те построяват дебелите крепостни стени и правят съществуващия защитен ров пред тях по-широк. Мдина се разделя от граничещия град Рабат. Малта преминава под покровителството на ордена на рицарите хоспиталиери през 1530 г. Мдина е домакин на церемонията, в която Великият Магистър дава клетва да защитава малтийските острови и правата на техните поданици. През 1693 г. силно земетресение разтърсва града и нанася огромни поражения. В следствие на това се слага началото на бароковата стилистика в архитектурата му при последващото възстановяване. Рицарите изграждат наново катедралата Св. Павел по проект на архитекта Лоренцо Гафа. Палацо Фалсон, Магистърския дворец както и значителна реставрация на целия град също са дело на хоспиталиерите. Множеството забележителности в Мдина допълнително подчертават духа на миналото носещ се из града. Предпочитани туристически обекти са Катедралата Св. Павел, Дворецът Вилхена, Палацо Фалсон (Къща Норман), Бенедиктинският манастир, Църквата Св. Агата, Площадът Бастион, Църквата и манастирът на кармелитите, Църквата Св. Николас, Мдинският затвор, Природонаучният музей. Връщане в хотела. Нощувка.


  • 2 ДЕН 04.09.2016

Закуска. Целодневна екскурзия до Сицилия. Тази целодневна екскурзия е идеалният начин да усетите вкуса на Сицилия, докато се наслаждавате на почивката си в Малта. Отпътуваме с катамаран до Поцало, От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията) и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Таормина е описана от Ги дьо Мопасан като „всичко, което сякаш е създадено на земята, за да съблазнява очите, духа и въображението“.Връщане от Таормина в Поцало, и оттам с катамаран до Малта. Връщане в хотела след 22.30ч. Вечеря. Нощувка.


  • 3 ДЕН 05.09.2016

Закуска. Целодневна екскурзия до остров Гозо. Това е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Тук ще видите прекрасни селца, плажове, църкви и известни праисторически храмове Гджиания - Ġgantija- едни от най-важните археологически обекти в Малтийските острови, датиращи от 3600-3200 г.пр.н.е.и, включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Името Ġgantija произлиза от думата ġgant, малтийската дума за гигантски. Храмовете датират преди Стоунхендж и египетските пирамиди. Един от най-живописните градчета на о. Гозо е Марсафлорн със своя живописен залив и красивите рибарски къщички, предлага отличната хотелска база и пясъчни плажове. Интересни забележителности са: Лазурния Прозорец; цитаделата в столицата на Гозо – Виктория; Залива Шленди; пещерите на Калипсо, край които е разположен един от най-хубавите пясъчни плажове в Малта - Рамла бей. Обяд. Свободно време за покупки на сувенири. Връщане с ферибот на остров Малта. Трансфер до хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.


  • 4 ДЕН 06.09.2016

Закуска. Освобождаване на хотела. Полудневна екскурзия до столицата на Малта-Ла Валета. Автобусът ще ни остави пред крепостните врати, където откъдето започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Свети Йоан, която е една от съкровищниците на Малта и двореца на Великите Магистри, в който сега заседава парламента и се помещава канцеларията на Президента на Малта. Една от най-големите туристически забележителноси на малтийската столица е катедралата "Св. Йоан Кръстител".В катедралният музей пък се съхранява световноизвестната картина на Караваджо "Обезглавяването на Св. Йоан Кръстител". Свободно време около 2 часа. Трансфер до летище. Директен полет Малта-Букурещ. Трансфер Букурещ- съответен град.


Цена: 807.00 лева
Цена за дете до 12 години пътуващо с 2 възрастни - 707.00 лева

Цената включва:
трансфер град /Бургас, Варна, Добрич, Русе/- летище Букурещ - град /Бургас, Варна, Добрич, Русе/
двупосочен директен полет Букурещ-Малта- Букурещ с включен малък салонен багаж до 10 кг. с размери 42x32x25 см
трансфер летище-хотел-летище
3 нощвуки на база полупансион на блок маса
застраховка
екскурзоводско обслужване на български език


Цената не включва:
доплащане за голям салонен багаж - 28.00 лева в посока по желание
доплащане за чекиран багаж до 23кг - 69.00 лева в посока по желание
доплащане за чекиран багаж до 32 кг - 89.00 лева в посока по желание
съответните екскурзии:
1. Вечерна Мдина
цена на възрастен- 24.00 евро
цена на дете- 9 евро
2. Еднодневна екскурзия до Сицилия /включва-трансфер до пристанище и обратно, двупосочен билет за катамаран до Поцало, автобус по маршрута в Сицилия, екскурзоводско обслужване на български език/
цена на възрастен- 134.00 евро
цена на дете- 102.00 евро
3. Еднодневна екскурзия до остров Гозо /включва- трансфер до пристанище и обратно, двупосочен билет ферибот до Гозо, включен обяд/тристепенно меню и вино/ входна такса за храмовете, екскурзоводско обслужване на български език/
цена на възрастен- 57 евро
цена на дете - 27.00 евро
4. Полудневна екскурзия до столицата Валета /включва трансфер, входна такса и беседа за Катедралата "Св. Йоан Кръстител", екскурзоводско обслужване на български език/
цена на възрастен - 32.00 евро
цена на дете - 15.00 евро


Информация за полета:
Букурещ (OTP) → Малта (MLA) W6 3259 3.9.2016 г. 12:35 ч. - 14:00 ч.
Малта (MLA) → Букурещ (OTP) W6 3260 6.9.2016 г. 14:30 ч. - 17:50 ч.