Септемврийски празници

Почивка на остров Сицилия, Чефалу - Златна Възраст и приятели
Код на оферта: 157556
Маршрут:  София - Катания - София

цена от
505 €
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Информация за полетите
полет излитане час кацане час
W6 4375 София Т1 14:00 Катания 14:50
W6 4376 Катания 15:25 София Т1 18:05

ден първи
Програмата започва с изпращане на летище София от представител на туроператора за полет до Катания. След кацане на летището Ви очаква българско говорящ представител на туроператора за трансфер до Вашия хотел.
Информационна среща за допълнителни мероприятия и екскурзии, към които можете да се присъедините на място в хотела.
Нощувка.

ден втори до ден седми
Свободно време за допълнителни екскурзии или плаж и развлечения в хотела.

ден осми
Закуска. Предстои освобождаване на хотела и подготовка за организиран трансфер до летището в Катания за полет до София. Завръщане в България.

Цената включва:
  • Самолетен билет: София - Катания - София с включени летищни такси.
  • Трансфер: летище-хотел-летище.
  • 7 нощувки на All Inclusive Soft.
  • Хотелски услуги: анимация, спортни дейности, пиано бар, детски клуб, шезлонг и чадър на плажа, шатъл от/до плажа.
  • Представител с български език по време на престоя.
  • Медицинска застраховка.

Цената не включва:
  • Горивна такса.
  • Допълнителни екскурзии.
  • Всичко неупоменато в цената включва.

Eкскурзии по желание срещу допълнително заплащане:

Палермо и Монреале: потапяне в историята.
Отпътуване в 08.00 ч.
Пристигане в 09.00 ч. в Монреале. Среща с местния екскурзовод и посещение на величествената катедрала, нормански архитектурен шедьовър, в който ислямската, византийската и романската култури се срещат, за да създадат една от най-изтънчените италиански, средновековни, гениални творби. Била е започната от Уилям II през 1174 и бързо завършена; заедно с абатството, кралския дворец и двореца на архиепископа образува един хармоничен комплекс датиращ от един и същ период. Фасадата с лице към площад Guglielmo II и е оградена от две квадратни кули извисяващи се над портал от колони. Просторния и тържествен интериор е безусловно величествен. Нефът, олтарът и стените на апсидите са изцяло покрити от мозайки на златен фон. Средната апсида e приютила огромна фигура полубюст на Христос Пантократор. Тур на манастира по избор.
Отпътуване за Палермо, провинциален и областен град на Сицилия, разположен в широк тиренски залив в подножието на връх Пелегрино. Разходка през стария град разкриваща удивителните паметници на Палермо богати на византийска, арабско-норманска и барокова архитектура. Посещение на площад Претория и църквата „Марторана“, една от най-известните нормански църкви в Палермо славеща се с изтънчените си византийски мозайки. Стените са изцяло покрити с мозайки на златен фон; сред няколкото изобразени фигури са Рожер II коронован от Христос и Георги Антиохийски коленичил пред Дева Мария. Четири ежаната камбанария, украсена със стреловидни прозорци и цветни инкрустации е също забележителна. Посещение на катедралата със заострените и кули, двойно стреловидни прозорци и преплетени арки; извисяваща се сред тесните улици и 3-4 етажни сгради на Касаро невероятно величествена. Тя е приютила няколко от скулптурите на Гаджини заедно с гробниците на Хенри VI, Фредерик II и Констанца Арагонска, а също и няколко стиха от Корана гравирани на колона и сребърната урна с останките на Света Розалия, патрон на Палермо. Обиколката продължва през тесните улици на типичните пазари водещи към площад Верди разположен пред Театър Масимо – сърцето на града. Свободно време за обяд. В ранния следобед се разглежда града със спирка на площад Marina (вила Гарибалди), манастирът на Капуцините и по избор посещение на Катакомбите.
Връщане в хотела.
Цената включва: автобусен трансфер от/до хотелите, туристически представител, местен екскурзовод и слушалки за посещенията.
Цената не включва: обяд (по избор), входни такси за манастира на Монреале и Катакомбите.
  • Цена: 42 евро за възрастен и 24 евро за дете от 3 до 11,99г.
Екскурзията се провежда при мин. 25 човека на български език.

Агридженто - Пиаца Армерина, гръцката и римската цивилизация в Сицилия
Отпътуване в 06.30 ч
Първата спирка е Пиаца Армерина – антично градче, разположено в централната част на острова, в красивата област Ена. Няколко километра извън града се намира римската сграда от средните векове - Вила дел Казале, най-голямата открита римска вила, уникален археологически обект на римската култура. Известна е с реставрираните музайки от 3-ти век, изобразяващи полуголи римски жени. Можете да разгледате съхранените 3500 кв.м. подови мозайки и стенописи.
Вила Романа дел Казале датира още от 330-360г.пр.н.е. Вероятно е принадлежала на богат високопоставен управник. И до ден днешен има няколко предположения относно нейния собственик , спорът е между Proculo Populonio - управник на Сицилия (314 -337), Caelonus Rufus Volusiani, наричан също Lampadius - богат влиятелен човек и Sabucinius Pinianus – известен на времето римлянин. Вила Дел Казале е част от списъка на световното култулно наследство на Юнеско.
Следва отпътуване за Агридженто и среща с местен екскурзовод за посещение на красивата Долина на храмовете - изключително историческо богатство. Впечатляващ отпечатъкът от Древна Гърция представляват храмовете на Херакъл, Конкордия, Херкулес, Деметра и Юпитер. Археологическите разкопки в Агридженто са част от списъка на ЮНЕСКО през 1997 г. Културното богатство на Агридженто включва останките на гръцкия град от пуническо-римската епоха, величествените дорийски храмове, и до днес напълно непокътнати, агората, езическите и християнски некрополи, лабиринт от подземни акведукти. Разпрострян на около 1300 хектара, Агридженто разказва една хилядолетна история, която започва през 6-ти век преди Христа, с основите на древната гръцка колония на Акрагас.
Връщане в хотела около 19.30 ч
Цените включват: трансфер с автобус от хотела, туристически водач , местен екскурзовод
Цената не включва: обяд , входни такси за долината на храмовете и за Вила Романа дел Казале
  • Цена: 54 евро за възрастен и 30 евро за дете от 3 до 11,99г.
Екскурзията се провежда при мин. 25 човека на български език.

Липари и Вулкано, едно пътуване между две перли на еолския архипелаг.
Трансфер с автобус от хотела до пристанището в Чефалу.
Отпътуване в 08.00 ч. Пристигане в Липари в 09.45 ч. и свободно време за посещаване на острова. Имате възможност да изберете различен тип посещения:
Посещение на историческия център (исторически и културен маршрут): търговската улица Corso Vittorio Emanuele, катедралата Св. Вартоломей и Археологическия парк и музей на Липари.
Плаж
Шопинг
Автобусна обиколка на Липари ( по избор, не е включена в цената )
Обиколка с която ще откриете Липари и прекрасните му пейзажи.
Автобусната обиколка включва екскурзовод и трае час и половина, започва от пристанището Marina Lunga. Първата спирка ще бъде гледката от Quattrocchi, която ще ви даде възможност да се възхитите на живописните заливи по крайбрежието, остров Вулкано и “Купчините”(големи скали насред морето). След това обиколката продължава по северозападната част на острова достигайки селото Pianoconte, със своята бяла ферма и Quattropani със своите издадени части от които е възможно да се полюбувате на островите Salina, Alicudi и Filicudi. Обиколката продължава покрай Acquacalda и последната спирка е на пещерата Pumice’s Cave и се насочва към пристанището преминавайки покрай известния плаж Canneto.
Отпътуване за остров Вулкано в 13.00 ч. Пристигане в 13.15 ч. и свободно време за посещение на острова или обяд в типичен ресторант ( по избор, не е включен в цената). Имате възможност да изберете различен тип посещения:
1. Посещение на черния плаж и на селището.
2. Кална баня ( по избор, не е включена в цената )
3. Катерене на Вулкано (по избор, не е включено в цената)
Заминаване в 16.00 ч. на обиколно плаване около острова с посещение на „Купчините“, Басейна на Венера и Пещерата на конете.
Връщане в Чефалу в 18.45 ч. и трансфер до хотела.
N.B. Времената на отпътуване подлежат на промяна съгласно метеорологичните условия.
Цената включва: автобусен трансфер от/до хотелите, морски транспорт включително посещенията и спирките, хостеса и туристически представител.
Цената не включва: екотакса ( задължителна ), обяд ( по избор ), обиколка с автобус на Липари ( по избор ), кална баня ( по избор ), катерене на Вулкано ( по избор ).
  • Цена: 58 евро за възрастен и 30 евро за дете от 3 до 11,99г.
Екскурзията се провежда при мин. 25 човека на български език.

Неизвестна Сицилия - Едно пътуване назад във времето, за да открием неподправена
Отпътуване в 08.00 ч
Започваме нашето приключение в сърцето на природния парк Мадоние - едно от най-хубавите места в Сицилия. Първата ни спирка е в Гратери, малко средновековно селище с древен произход , на 680 м. надморска височина, само на 10 км от очарователното крайбрежие на Чефалу. Най-забележителното в Гратери е завладяващото му местоположение –терасовидно селище с гледка към живописното крайбрежие и Тиренско море . Картината, особено през ясните пролетни и есенни дни, е пленителна.
Пътуването продължава към светилището в Джибилмана, заобиколено от красива средиземноморска растителност. Светилището, посветено на Мадоната, е кацнало високо, на 800м над морското равнище. Името му се превежда буквално като планината на манна. Манна е сладникаво вещество, което се събира през месеците юли-август от планинските дървета Аш, които растат в района. В близост до манастира се намира малък музей, посветен на живота и културата на монасите от Ордена на Капуцините. В него ще видите свещени дрехи и религиозни картини, свързани с ежедневния им живот.
Следва отпътуване за Кастелбуоно в северната част на Сицилия. Кастелбуоно е малък средновековен град, пълен с живот, история и живописни кътчета. Разходката минава по автентични улички и много културни паметници (можете да посетите замъка Вентимилия, с интересния музей). По време на екскурзията ще срещнете занаятчийски ателиета, ще се насладите на атмосферата на типични магазини, дюкяни и бистра. Ще имате възможност да разговаряте с местните хора, да опитате типичните сицилиански сладкиши. Приятната разходка ще завърши с обяд в чудесно реставрираната фермерска къща от XIX век -Tenuta Luogo Marchese
Връщане в хотела в следобедните часове.
Цените включват: пътуване с климатизиран автобус,туристически водач през целия ден и типичен сицилиански обяд във фермерска къща от 19век.( с включени вода и вино)
Цената не включва: входни такси в замъка/музея на Вентимилия
  • Цена: 48 евро за възрастен и 24 евро за дете от 3 до 11,99г.
Екскурзията се провежда при мин. 25 човека на български език.

Панарея - Стромболи, два диаманта на еолския архипелаг.
Трансфер с автобус от хотела до пристанището в Чефалу.
Отпътуване в 10.00 ч. - пристигане в Панарея в 12.30 ч. и свободно време за посещение на острова и обяд в типичен ресторант (по избор, не се включва в цената). Възможни са следните посещения:
Посещение на историческия център (исторически и културен маршрут): Цървквата Св. Петър и Археологическия музей на Панарея.
Плаж
Шопинг
Отпътуване в 16.00 ч. за Стромболи и свободно време за посещение на острова. Възможни са следните посещения:
Посещение на историческия център (исторически и културен маршрут): Church of Saint Vincenzo and House of Rossellini and Ingrid Bergman
Плаж
Шопинг
Стоп и свободно време на острова до залез. Напускане в 19 ч. Следва тур на острова с лодка и посещение на “Sciara del Fuoco” (огнения поток) през нощта, за да се възхитите на активността на вулкана от морето.
Връщане в Чефалу в 23.45 и трансфер до хотела.
N.B. Часът на заминаване от Стромболи ще се променя през сезона.
N.B. Отпътуванията могат да се променят съгласно метеорологичните условия.
Цената включва: автобусен трансфер от/до хотелите, морски транспорт включително посещенията и спирките, хостеса и туристически представител.
Цената не включва: екотакса ( задължително €1,50 на човек), обяд ( по избор ).
  • Цена: 70 евро за възрастен и 36 евро за дете от 3 до 11,99г.
Екскурзията се провежда при мин. 25 човека на български език.

Вулканът Етна, най-активният вулкан, перлата на Средиземномо
Отпътуване в 7:00ч.
Нашата еднодневна екскурзия до Етна ще ви отведе до върха на най-високия вулкан в Европа. Въпреки че вулканът е активен, безопасно е посещението и на четири му кратера. Най-високата планина в Сицилия, с впечатляващия и димящ връх, може да бъде наблюдавана от всяка една точка на острова. Картината на живия вулкан непрестанно се променя в следствие на изменението на сеизмичната активност. На върха има четири кратера, а по склоновете на планината - повече от 300 врязани канали - от малки дупки в скалата, до обширни кратери.
Първата спирка от екскурзията е в Рефуджио Сапиенза, на 1900 метра над морското равнище. Ще разполагате със свободно време за различни туристически преходи. Най-активният вулкан в Европа ще ви предложи (по избор) по-голямо или по-малко физическо предизвикателство: изкачване с лифт и джипове до 3000 метра над морското равнище, придружени от упълномощени водачи (продължителност около 2 часа), пешеходен тур с водач до 2100 метра над морското равнище (продължителност около 2 часа), свободни разходки до изчезналите кратери на 1900 метра над морското равнище.
Следобед, отпътуване за Таормина, перлата на Средиземно море - живописен малък град по крайбрежието на Йонийско море, в залива на Джардини Наксос. Таормина е известен с мекия си климат, буйната си растителност, великолепните си дворци, замечтаните улички, елегантните площади и панорамното разположение на 200 метра над морското равнище в подножието на планината Монте Тауро. Ще бъдате придружени до Порта Месина, на входа на града,където ще имате възможност да опознаете този очарователен град самостоятелно. Свободно време за обяд, пазаруване в пешеходната зона на Corso Umberto I, с посещение на Античния театър, който дори и днес, както преди 2300 години, е средище на изкуството и културата. От височината на античната забележителност ще се насладите на неповторима панорама към крайбрежието на Таормина, островчето Изола Бела и безкрайната морска шир.
Връщане в хотела в следобедните часове.
Цените включват: трансфер с автобус от хотела, водач на групата.
Цената не включва: възможно пътуване с джип и лифт до 3000м с планински водач, вход в Античния театър
  • Цена: 64 евро за възрастен и 40 евро за дете от 3 до 11,99г. Екскурзията се провежда при мин. 25 човека на български език.

  • Минимален брой участници: 40
  • Краен срок за набирането им: 1 месец преди датата на заминаване

Условия за записване:
  • Депозит от 200 евро на човек.

Задължително се заплаща:
  • Горивна такса.
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.
  • Градска такса, заплаща се в хотела.

Застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 17 260 1315 0000573063 /от 19.01.2017 г. до 18.01.2018 г. на ЗАД "АРМЕЕЦ", ул. Стефан Караджа №2, 1000 София.


ИЗБЕРИ ХОТЕЛ