Септемврийски празници

Швейцария
Код на оферта: 148681
Маршрут:  София - Женева - Берн - Люцерн - Цюрих

цена от
1699 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Швейцария

Екскурзията включва 1 нощувка в Женева, 1 нощувка в околностите на Женева, 1 нощувка в или в околностите на Берн или Люцерн, 2 нощувки в Цюрих, богата екскурзоводска програма в Женева, Веве, Монтрьо, замъка Шийон, Берн, Люцерн, Цюрих. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „Луфтханза” през Мюнхен или Франкфурт, с „Австрийски Авиолинии” през Виена, с „Алиталия” през Милано или с „Ер Франс” през Париж. Вътрешните трансфери в Швейцария се извършват с автобус.


ПРОГРАМА:

  • ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от летище София за Женева. Пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка.

  • ВТОРИ ДЕН
Закуска. Екскурзоводска програма в Женева - панорамен тур из международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото– разходка по кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, известна в протестантския свят с това, че тук се е намирало училището на Калвин (от Северната й кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Юра и Алпите), къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Следобед – възможност за разходка с корабче по езерото. Настаняване в хотел в околности на Женева. Нощувка.

  • ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване с автобус за Берн. Разглеждане на Веве (живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия). Ще видите паметника на Чарли Чаплин на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Разглеждане на Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи Монтрьо и неговата околност в „швейцарския лазурен бряг”. Посещение на замъка Шийон, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Отпътуване с автобус за Берн. Пристигане. Разглеждане на Берн – стария град – „Баренплац”, „Марктгасе” (централната улица на стария град), Часовниковата кула, „Крамгасе”, Кметството, мечата яма, къщата на Айнщайн, Катедралата „Сен-Венсен” (Мюнстер), Бундесхаус (федералния дворец). Настаняване в хотел в околностите на Берн или Люцерн. Нощувка.

  • ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Разглеждане на Люцерн – стария град – Старото Кметство, „Хиршенплац” („Площада на елените”), Вайнмаркт (Пазара на вино), покрития мост Спреуербрюке (Моста с мелниците), Йезуитската църква, покрития мост Капелбрюке. Отпътуване с автобус за Цюрих. Пристигане. Пешеходно разглеждане на града – Катедралата (Гросмюнстер), църквата Фраумюнстер, разходка по брeговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро. Настаняване в хотела. Нощувка в Цюрих.

  • ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден в Цюрих. Нощувка в Цюрих.

  • ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за София. Полет Цюрих – София.



ЦЕНИ:

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3*
цена на възрастен в двойна стая 1699 лв.
цена на човек в индивидуална стая 2049 лв.
цена на трети възрастен в стая 1630 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1429 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1529 лв.

Забележка: Трансферите при пристигането и при отпътуването не са включени в цената.

При посещение на Швейцария Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет
Летищни такси
Съответния брой нощувки със закуски
Водач-придружител
Екскурзоводско обслужване


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Такски за вход в музеи
Билети за корабчета
Градски транспорт и пр.
Медицинска застраховка (2 лв на човек на ден)
Трансфери