Балнео и СПА

SPA почивка в Девин - в сърцето на Родопите
Код на оферта: 189045
Маршрут:  Сливен - Стара Загора - Чирпан - Девин

цена от
144 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:   17.07.2020,  23.10.2020

Принтирай
 

Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
144 лв.
149 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 08:30 часа
144 лв.
149 лв.
Чирпан спирка Център 09:00 часа
144 лв.
149 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 07:30 ч. по маршрут Стара Загора - Чирпан – Девин.
Девин е един от най-посещаваните в Родопите курортен град. Привличащ туристи с топлите минерални извори, с географското си разположение, той предоставя възможност и за посещение на няколко от най-популярните природни забележителности в България - Триградското ждрело, Дяволското гърло и Ягодинската пещера. Районът привлича огромен брой посетители с многобройни уникални природни дадености и възможности за отдих, спорт и развлечения – ждрела, пещери, еко пътеки.
Пристигане в Девин в ранния следобед. Настаняване в СПА хотел Орфей 5*. Хотелът се намира в центъра на Девин, а сред предимствата му са уютната атмосфера и възможността за пълноценна почивка.
Свободно време, възможност за посещение на SPA центъра на хотела (минерални басейни - вътрешни и външен, джакузи, сауна, парна баня, фитнес). Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време, възможност за посещение на SPA центъра на хотела.
За програмата с дата на отпътуване 20.03.2020 г. преди обед е предвидено посещение на Фестивала на родопската храна „Родопска угодия”. Това е второ издание на спечелилия стотици почитатели фестивал, на който се представят уникалните родопски традиции в приготвянето на типични за района специалитети. Ще имате възможност да видите кулинарното шоу на шеф Манчев, Иван Звездев, Асен Чаушев и шеф готвачите на местни ресторанти, както и да опитате приготвените от тях кулинарни шедьоври. Ще можете да се повеселите с фолклорните състави – танцьори и изпълнители и да разберете какво означава „Родопска угодия”. Събитието се провежда в центъра на Девин.
Следобед, около 13:30 ч. - по желание и срещу допълнително заплащане, екскурзия до пещерите „Дяволско гърло“ и „Ягодинска пещера“. За всички останали дати на отпътуване екскурзията се провежда предиобед.
Възможност за разходка по еко пътека Струилица – Калето – Лъката. Маршрутът минава през живописни пътеки, дървени мостчета, заслони, места за отдих и зона за риболов.
Връщане в хотела.
Вечеря. Възможност за посещение на нощен клуб към хотела (без входна такса). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуване за град Перущица. Посещение на Историческия музей, създаден през 1955 г., съхраняващ богатата история на това древно селище. Етнографската експозиция запознава с бита на населението: оръдия на труда, облекло, съдове, накити. Църквата „Св. Архангели Гавраил и Михаил” е част от музея. В нея по време на Априлското въстание перущенци са се крили и 7 дни са се сражавали за живота и свободата си. Строена е от брациговски майстори през 1847–1848 г.
Непосредствено до църквата се намира друга интересна забележителност - Дановото училище, първото класно училище в града. През 1876 г. училището е било превърнато в болница, функционираща със средствата на лейди Емили Странгфорд, английска общественичка, организирала събирането на помощи за пострадалото българско население след потушаване на Априлското въстание.
Отпътуване за Чирпан, Стара Загора и Сливен.

Цената от 144 лв. е за ранни записвания, направени до месец преди датата на отпътуване.
Стандартната цена е 149 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
 • Две нощувки със закуски и вечери в хотел СПА Орфей 5* http://www.orpheus-spa.com/
 • Ползване на SPA центъра на хотела - минерални басейни - вътрешен и външен, джакузи, сауна, парна баня, фитнес;
 • Водач по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Екскурзия до пещерата „Дяволско гърло“ и Ягодинската пещера – 10 лв. (без входни такси);
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
 • Разходи от личен характер.

ВАЖНО:
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
 • При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
 • Туристическата агенция не носи отговорност при промяна на входните такси.
 • Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Внасяне на 30% капаро;
 • Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
 • Цената е валидна при минимум 35 човека;
 • Цената от 144 лв. е за ранни записвания, направени до месец преди датата на отпътуване;
 • Стандартната цена е 149 лв.;
 • Деца от 2.99 до 12 години, настанени с двама родители, заплащат 50% от цената за възрастен.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100002502, валидна до 24.01.2021 г., издадена от ЗД „Евроинс” АДПолезни връзки:
СПА в България | СПА в Девин |