Италия

Сърцето на Италия - Рим - с трансфер от Варна, Бургас, Пловдив и полет от София
Код на оферта: 186354
Маршрут:  София - Рим - София

цена от
370 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

„СЪРЦЕТО НА ИТАЛИЯ”: РИМ

4 дни / 3 нощувки, 3 закуски
с трансфер от Варна, Бургас, Пловдив и полет от София


ПРОГРАМА:

1-ви ден:

Два и половина часа преди полета среща на летище София. Директен полет с Ryanair в 06:40 ч. и пристигане в 07:35 ч. на летище Чиампино. Трансфер до хотела – по предварителна заявка и заплащане. Оставяне на багажа за съхранение на рецепция на хотел 3* в централния район Термини.
10:00 ч. Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език и слушалки (около 3 часа) – Римския форум, Арката на Константин, Колизеума (отвън), площад „Венеция“, Пантеона, където са погребани крал Виктор Емануил ІІ, първият крал на обединена Италия, Маргарита Савойска и Умберто І, фонтана „Ди Треви” и площад Испания.
Свободно време за обяд, покупки и разходка до площад „Навона” с фонтана на реките, олицетворяващи континентите Европа /Дунав/, Азия /Ганг/, Африка /Нил/ и Америка /Рио дела Плата/ или до църквата „Сан Клементе” с гроба на Св.Константин Кирил Философ, единият от славянските просветители, починал в Рим след посещението си при папа Адриан ІІ за представяне на славянската азбука. Нощувка.


2-ри ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на Ватикана с местен екскурзовод на български език и индивидуални слушалки – с предварителна резервация. Разглеждане на площад „Свети Петър” и едноименната катедрала – най-голямата църква в света, посветена на апостол Петър – смята се, че на мястото, където се издига катедралата е погребан светецът. Посещение на Ватиканските музеи – съхраняващи забележителни творби на изкуството от древността до наши дни. Разглеждане на Сикстинската капела – след пълната й реставрация през 1999 г. днес е “перлата в короната” на богатите Ватикански музеи. Свободно време и възможност за посещение на замъка на Светия ангел. Нощувка.


3-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане полудневна екскурзия до Тиволи – град с богато историческо минало и несравними природни красоти, смята се, че градът има по-дълга история дори от Рим и датира от 1215 г. пр. Хр. Възможност за посещение на вила Д`Есте и разходка из градините й (вх.такса 10 евро) – архитектурен шедьовър, включен в списъка на ЮНЕСКО, впечатляващ както с множеството фонтани (вкл. световно известния фонтан на Нептун), статуи, руини на античната вила Адриана, така и с пещери и водопади.
След обяд по желание и срещу доплащане пешеходен тур "Църкви-емблеми". Посещение на църквите: базиликата Сан Джовани ин Латерано (най-старата и най-главна от четирите папски базилики в Рим, официалната катедрала на Рим, седалище на римския епископ-папата; тук са погребани шестима папи); базиликата Сан Клементе с гроба на Св. Константин-Кирил Философ; Сан Пиетро ин Винколи (или "Свети Петър в окови") – една от най-старите църкви на Рим, осветена през V век от папа Сикст III, съхраняваща един от шедьоврите на Микеланджело – титаничната статуя на Мойсей и част от веригите, с които е бил окован Св. Апостол Петър, преди да бъде разпнат. Нощувка.


4-ти ден:

Закуска (сух пакет). Ранен трансфер до летище Чиампино. Чекиране на багажа. Директен полет с Ryanair в 08:00 ч. Пристигане в София в 10.50 ч.


Цена възрастен в двойна/тройна стая:

Дата на отпътуване: от София от Пловдив от Бургас от Варна
17.01.2020; 31.01.2020; 07.02.2020; 23.02.2020 370.00 лв. 420.00 лв. 440.00 лв. 470.00 лв.
01.03.2020; 22.03.2020; 24.04.2020 470.00 лв. 520.00 лв. 540.00 лв. 570.00 лв.

ОТСТЪПКИ: (Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО)
  • „Ранно записване” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 40 лв./30 лв./20 лв.
  • „Група“ - от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 40 лв./30 лв./20 лв.
  • „Дете“ - до 12 г. – 30 лв.
  • Отпътуването и трансферът от места, различни от София, се потвърждават при минимум 6 туристи.


Цената включва:

самолетен билет София – Рим – София с АК Ryanair;
летищни такси;
малък ръчен багаж с размери 40х20х25см;
3 нощувки в хотел 3* в централния район Термини в Рим;
3 закуски (2 в хотела, а последната закуска е сух пакет);
панорамна обиколка на Рим с екскурзовод и индивидуални слушалки;
водач от агенцията по време на пътуването.


Цената НЕ включва:

Priority Boarding - право на качване в самолета с приоритет и допълнителен багаж до 10 кг (55х40х20см) – 100 лв./ 50 евро двупосочно;
чекиран багаж до 20 кг – според условията на авиокомпанията;
застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”с лимит 10 000 € за лица 0-84.99 г. - 16 лв. (лица 85 и повече години не се застраховат);
трансфер двупосочно при мин. 6 туристи от/до: Пловдив – 50 лв., Бургас – 70 лв., Варна – 100 лв.;
трансфер двупосочно летище Чиампино – хотел – летище Чиампино – 50 лв./25 евро;
единична стая – 180 лв. за целия престой;
настаняване в хотел 4* в район Термини – 150 лв. за целия престой;
пешеходна обиколка на Ватикана с местен екскурзовод на български език, слушалки, входни такси за Ватиканските музей и такса резервация – 80 лв./40 €. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се заявява със записването и се заплаща предварително в България до 30 дни преди датата на отпътуване;
пешеходен тур "Църкви емблеми" – 40 лв./20 € при минимум 15 туристи;
екскурзия до Тиволи с влак и местен екскурзовод – 70 лв./35 € при минимум 15 туристи;
входни такси за туристически обекти и билети за градски транспорт.
туристическа такса, която се заплаща на рецепцията на хотела: 3-5 € на турист/ ден (х-л 3*/4*);
застраховка „Отмяна на пътуване“.


Допълнителна информация:

  • Необходими документи: валиден международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си, или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
  • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 30 дни преди датата на отпътуване;
  • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Провеждат се при група от минимум 15 туристи; места могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 пълноплащащи туристи;
  • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
  • Полетно разписание: София – Рим 06:40-07:35 Рим - София 08:00-10:50
  • Италия – парична единица – евро;
  • Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
  • Часово време: България: 12.00 ч., Италия: 11.00 ч.
  • Входни такси: Рим: купола на катедралата „Св.Петър” 7 €; Колизеума 15,50 €, Римски форум 12 €, Капитолийски музей 6,50 €, музей „Сан Клементе” 5 €, еднопосочен билет за градския транспорт в Рим – 1,50 €; вила „Д“Есте” 10 €.

! Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти, както и за промени в полетното разписание от страна на авиокомпанията.