Екскурзии в Португалия

Трети март 2017 в Лисабон
Код на оферта: 153715
Маршрут:  София - Лисабон - Синтра - Кабо да Рока - Кашкайш - Ещорил - Фатима - Обидуш - Баталя - Назаре - Лисабон - София

цена от
1329 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Трети март 2017 в Лисабон


ПРОГРАМА:

28.02.2017 - Отпътуване от летище София. Пристигане в Лисабон. Трансфер. Настаняване в хотела. Нощувка.

01.03.2017 - Закуска. Пешеходна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български: квартала „Белем“: манастира „Херонимос“ (отвън) и кулата „Белем“, включени в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, Паметника на откривателите; площад „Рестаурадореш”, площад „Росио”, известните улици в центъра на града: „Аугуста”, „Оуро” и „Прата”, асансьора „Санта Джуста“, квартала „Алфама”, Катедралата, замъка „Сао Жорже“ (отвън), квартала „Чиадо”, Площада на търговията и Триумфалната арка. Свободно време. Нощувка.

02.03.2017 - Закуска. По желание - целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил с доплащане 142 лв. + такса за вход в Националния дворец на Синтра и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български, разходка из центъра на Синтра (древната лятна резиденция на португалските монарси), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил (едни от най-известните курорти в Португалия). Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да им предложим екскурзия до замъка „Пена“, Синтра, Колареш, Кабо да Рока, Гуинчо, Бока до Инферно, Кашкайш и Ещорил, организирана от местен туроператор с екскурзовод на португалски, английски, немски или испански с доплащане от 142 лв. Екскурзията се заявява предварително и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

03.03.2017 - Закуска. По желание - целодневна екскурзия до Фатима, Обидуш, Баталя и Назаре с доплащане 142 лв + такса за вход в Баталя (около 8 евро) и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да им предложим екскурзията организирана от местен туроператор с екскурзовод на португалски, английски, немски или испански с доплащане от 142 лв. Екскурзията се заявява предварително и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

04.03.2017 - Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музея „Калуст Гулбенкян“, Морския музей, Музея на фадото, Музея на каляските, Океанариума. Възможност за разходка из Парка на Нациите. Около 20.00 ч. – възможност за вечеря (тристепенно меню и напитки) в традиционен фадо ресторант в Лисабон, предлагащ програма с фадо музика и традиционни танци (доплащане – 110 лв. на човек). Вечерята се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

05.03.2017 - Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за София.



ЦЕНИ:

Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ A B C
цена на възрастен в двойна стая 1329 лв. 1359 лв. 1439 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1534 лв. 1457 лв. 1644 лв.
цена на трети възрастен в стая 1309 лв. 1359 лв. 1410 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1199 лв. 1229 лв. 1289 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1229 лв. 1259 лв. 1339 лв.



ХОТЕЛИ:

Категория А: хотел Nacional***
Разположен само на 200 метра от площад Маркеш де Помбал, само на няколко минути пеша от метростанция Маркеш де Помбал. Хотел Nacional предлага модерни и функционални стаи с безплатен достъп до интернет. Всички те са климатизирани и шумоизолирани, имат самостоятелен санитарен възел с вана и сешоар. На разположение има също работно бюро с аксесоари и сейф. Стаите са достъпни с асансьор. Гостите могат да се насладят на закуска на шведска маса в трапезарията на хотела или да поискат закуската да им бъде доставена в стаята. Има също бар, който работи до късно вечер и предлага напитки.

Категория B: хотел Jorge V***
Хотел Jorge V е разположен в центъра на Лисабон, близо до площад Marques De Pombal. Хотелът разполага с 49 стаи, всяка от която е обзаведена със самостоятелна баня, минибар, телефон, климатик и сателитна телевизия. Хотелът предлага и Wi-Fi интернет достъп.

Категория C: хотел Florida****
Хотел Florida се намира точно срещу лисабонския площад Маркес де Помбал. Метростанция Marques Pombal е точно срещу хотела. Парк Едуардо VII е на 5 минути пеша. Интериорът на всички стаи е посветен на кино тема.Отседнете в стаите, посветени на Мерилин Монро, Алфред Хичкок или филмови класики като "Казабланка". Телевизор с плосък екран и минибар има във всяка стая.


    • Хотелите са централно разположени, в непосредствена близост до пл. „Маркеш де Помбал”, до парка Едуардо VII, на около 20 мин. пеша от стария град (пл. „Росио”).



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Самолетен билет
  • Летищни такси
  • Съответният брой нощувки + закуски
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Екскурзоводски услуги на български език



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Градска такса - При нощувки в Лисабон туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 2,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.
  • Такси за вход в музеи, билети за градски транспорт и пр.
Медицинска застраховка )2 лв на човек на ден)
Допълнителни услуги с доплащане



ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил 142 лв.
Целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил с доплащане + такса за вход в Националния дворец на Синтра и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български, разходка из центъра на Синтра (древната лятна резиденция на португалските монарси), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил (едни от най-известните курорти в Португалия). Екскурзията се организира при минимум 10 участника.
Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да им предложим екскурзия до замъка „Пена“, Синтра, Колареш, Кабо да Рока, Гуинчо, Бока до Инферно, Кашкайш и Ещорил, организирана от местен туроператор с доплащане и възможност за включен обяд, с екскурзовод на португалски, английски, немски или испански (цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване на съответния език, входен билет за замъка „Пена“).

Екскурзия до Фатима, Баталя и Обидуш 142 лв.
Целодневна екскурзия до Фатима, Обидуш, Баталя, Алкобака и Назаре. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български. Екскурзията се организира при минимум 10 участника.
Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да им предложим екскурзията организирана от местен туроператор с екскурзовод на португалски, английски, немски или испански с доплащане и възможност за включен обяд. Екскурзията се заявява предварително и заплаща в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на съответния език, входни такси.

Вечеря в традиционен фадо ресторант 110 лв.
Възможност за вечеря (тристепенно меню и напитки) в традиционен фадо ресторант в Лисабон, предлагащ програма с фадо музика и традиционни танци. Вечерята се заявява и заплаща в България, а не на място.


    • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването, е с 20% по-висока