Екскурзии в Италия

Южна Италия - Амалфийска Ривиера със самолет
Код на оферта: 129926
Маршрут:  София - Неапол - Амалфийско крайбрежие - остров Капри - Херкулан - остров Иския - Неапол

цена от
1699 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

ЮЖНА ИТАЛИЯ - АМАЛФИЙСКА РИВИЕРА

Екскурзията е осемдневна и включва 7 нощувки в околностите на Соренто или Неапол и разглеждане с екскурзовод на български на забележителностите на Неапол, двореца в Казерта, Везувий, Помпей, Позитано, Амалфи, Равело, о-в Капри, Херкулан, Соренто, остров Иския. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „Алиталия” през Рим, с „Луфтханза” през Франкфурт или Мюнхен или с „Австрийските Авиолинии” през Виена. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.


ПРОГРАМА:

ПЪВИ ДЕН - Отпътуване от летище София за Неапол. Пристигане в Неапол. Трансфер до хотел в околности на Соренто или Неапол (включен в пакетната цена на екскурзията). Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Кастел Нуово. Следобед – посещение на двореца Казерта –неаполитанския съперник на Версай. Намира се на 40 км северно от Неапол и е бивша резиденция на неаполитанските крале. Дворецът е построен в средата на XVIII век от Карл III Бурбонски, притежава 1200 стаи и е най-големият по обем кралски дворец в света. Притежава разкошен парк с италианска и английска градина. Завръщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия до вулкана Везувий и Помпей – сутринта отпътуване от хотела и изкачване с автобуса до самото подножие на кратера на Везувий. Оттам има около половин час пеша до самия кратер. Изискват се удобни обувки. Невъзможно е да си представим неаполитанския пейзаж без Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването на вулкана през 79 г. погребва Помпей и Херкулан, създавайки едни от най-посещаваните днес забележителности на района. Следобед – посещение на Помпей. Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие (с доплащане 48 лв на човек при минимум 20 участника). Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент. Стръмни брегове, изправящи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета... Eкскурзията включва придвижване с местен автобус по крайбрежния път, откриващ възхитителни гледки, панорамна гледка към Позитано от тераса над града (поради факта, че Позитано е построен почти напълно вертикално върху скалата, вътре в града автобуси не влизат), посещение на Амалфи и Равело (възможност за самостоятелно посещение на Вила Руфоло). Цената на екскурзията включва транспорт с местен автобус и не включва билета за вход за Вила Руфоло в Равело, който е около 5 евро. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до остров Капри (с доплащане 115 лв на човек). До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Херкулан – римски град, за когото се твърди, че е основан от Херкулес и който бива погребан под потоците от лава, заедно с Помпей при изригването на Везувий през 79 г. Като размери самият град е по-малък от Помпей, но е по-добре запазен. За разлика от Помпей, в Херкулан са запазени и немалко дървени фрагменти от сградите – стълбища, рамки на врати и прозорци, греди, поддържащи покрива. Отпътуване за Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров, сред портокалови, лимонови гори и лозя, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий. Пристигане. Разглеждане на Соренто – „Пиаца Тасо”, Кметството, манастира „Сан Франческо” с гледка към залива, Марина Пикола – новото пристанище, от което се открива прекрасна гледка към града, като на първа линия са характерните сгради на най-престижния хотел на Соренто – „Екселсиор Витория” (до пристанището се стига с помощта на асансьор, билетът за който струва 3 евро в двете посоки и се заплаща на място), хотел „Империал Трамонтано”, хотел „Отел дьо ла Сирен”, Марина Гранде – старото рибарско пристанище. Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до остров Иския. До острова се отива с кораб, там обиколката е пешеходна. Наричан още Изола Верде или Зеления остров, заради пищната си растителност, о-в Иския е най-големият в Неаполитанския залив. Известен с големите си плажове, минералните си извори, островът е истински рай за любителите на усамотението и спокойствието. Никога не се забравя гордият силует на Кастел Сант Анджело на фона на многоцветните фасади на рибарските къщи по Марина деи Маронти - една впечатляваща гледка, която се открива пред жадните погледи на туристите, когато корабът приближава до острова. Цената на билета за кораба не е включена в пакетната цена на екскурзията и е около 30 EUR на човек в двете посоки – заплаща се на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Трансфер до летището в Неапол (включен в пакетната цена на екскурзията). Отпътуване за София със самолет.


ЦЕНИ:

Цена на човек в лева според настаняването:

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3*
цена на възрастен в двойна стая 1699 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1991 лв.
цена на трети възрастен в стая 1638 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1499 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1599 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

  • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
  • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
  • ТРАНСФЕР ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ - ЛЕТИЩЕ;
  • СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ + ЗАКУСКИ;
  • ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
  • ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

  • ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
  • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
  • ГРАДСКА ТАКСА;
  • ОБЯВЕНИТЕ С ДОПЛАЩАНЕ ЕКСКУРЗИИ


РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Отстъпка 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Услуга Описание Цена
Амалфийско крайбрежие Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие (с доплащане 48 лв на човек при минимум 20 участника). Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент. Стръмни брегове, извисяващи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета. Eкскурзията включва придвижване с местен автобус по крайбрежния път, откриващ възхитителни гледки, панорамна гледка към Позитано от тераса над града (поради факта, че Позитано е построен почти напълно вертикално върху скалата, вътре в града автобуси не влизат), посещение на Амалфи и Равело (възможност за самостоятелно посещение на Вила Руфоло). Цената на екскурзията включва транспорт с местен автобус и не включва билета за вход за Вила Руфоло в Равело, който е около 5 евро. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. 48 лв
Остров Капри Екскурзия до остров Капри (с доплащане 115 лв на човек). До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. 115 лв

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването, е с 20% по-висока.


ВАЖНО:
При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Неапол - 2 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.