Екскурзии в България

Свещеният град на траките - Перперикон
Код на оферта: 181549
Маршрут:  Сливен - Стара Загора - Чирпан - Кърджали - Перперикон

цена от
33 лв.
1 дни
Транспорт: Автобус

Дати:   25.04.2020,  09.05.2020,  20.06.2020,  11.07.2020,  22.08.2020,  10.10.2020

Принтирай
 

Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
Нова Загора спирка Кръговото 08:00 часа
Стара Загора паркинг жп гара 08:30 часа
Чирпан спирка Център 09:00 часа

ПРОГРАМА:
Отпътуване от съответния град в съответния час.
Програмата започва с посещение на средновековния манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“, разположен на десния бряг на река Арда. Манастирът е основан през VI-VII век. От археологическите разкопки става ясно, че има свидетелства за съществуването на това място на 4 църкви. Манастирът е бил духовно средище на една от големите средновековни епархии – Ахридос. Поради високата им художествена и архитектурна стойност останките от средновековния манастир и църквата „Св. Йоан Продром” са обявени за паметници на културата от национално значение и са включени в Списъка на 100-те национални туристически обекта.
Посещение на Регионалния исторически музей в Кърджали, който се помещава в красива сграда, строена в началото на 20-те години на ХХ век. Изложените в него културни ценности са събирани в продължение на близо половин век. Музеят е разположен в красив парк, приютяващ над 30 растителни видове, които могат да бъдат видени единствено в България.
Свободно време за обяд в красивия градски център на Кърджали – град с богато историческо минало, разположен на двата бряга на река Арда, в сърцето на Източните Родопи.
Отпътуване за Археологическия средновековен комплекс Перперикон - един от най-древните монументални мегалитни паметници, изцяло изсечен в скалите. Той е и една от най-популярните туристически дестинации в България. Свещеният град е уникален в археологически, исторически, природен и мултирелигиозен аспект, едно от чудесата на света. Хората от векове вярват в магическата енергия на това място, което все още крие много загадки.
Отпътуване обратно към Сливен.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
 • Водач по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
 • Разходи от личен характер.

ВАЖНО:
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
 • При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
 • Туристическата агенция не носи отговорност при промяна на входните такси.
 • Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Внасяне на 30% капаро;
 • Доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
 • Цената е валидна при минимум 35 човека;
 • Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.


ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100001824, валидна до 24.01.2020 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД